Over Nadine

Als psychologe ben ik warm, betrokken en doortastend

Ik ben Nadine Blaauboer en geboren (’87) en getogen in Egmond aan Zee. Sinds enkele jaren woon ik met plezier in Alkmaar. Ik heb een grote liefde voor de strand, zee en natuur en ben daar dan ook vaak te vinden. In het begin van mijn loopbaan heb ik als röntgenlaborante in het Vumc gewerkt waarna ik voor mijn grote passie psychologie ben gegaan. Sinds het afronden van mijn studie psychologie heb ik met diverse doelgroepen gewerkt in de basis en specialistische GGZ. Ik werkte onder meer met mensen met uiteenlopende angsten, depressies, burn-out klachten, PTSS en persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb mij de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in behandeling en diagnostiek van trauma, persoonlijkheidsproblematiek en dissociatieve stoornissen.

Mijn grootste affiniteit ligt op het gebied van trauma wat zich als een rode draad in mijn leven afspeelt. Eerst in mijn werk als röntgenlaborante waarbij ik röntgenfoto’s en CT scans maakten bij mensen die gewond binnenkwamen op de eerste hulp en later in mijn werk als psycholoog. Zowel lichamelijk en geestelijk heb ik de gevolgen van traumatisering gezien en daarnaast heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om getraumatiseerd te zijn. De diepgaande gevolgen en de helingsprocessen van mensen met trauma blijft mij steeds opnieuw intrigreren en raken.

Naast mijn praktijk werk ik als GZ-psycholoog bij Abate, expertisecentrum angst en trauma, als diagnosticus voor dissociatieve stoornissen en als docent.

Biografie en opleidingen

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit als psycholoog. Sindsdien heb ik verschillende cursussen en opleidingen gedaan om mij verder te ontwikkelen in het vak. Naast GZ-psycholoog ben ik Cognitief gedragstherapeut en Schematherapeut. Ik heb trainingen gevolgd op het gebied van EMDR, Imaginaire rescripting (ImRS), BEPP (Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS) en interpersoonlijke groepspsychotherapie voor depressie (IPT). Eveneens heb ik trainingen gevolgd in diagnostiek van PTSS klachten, dissociatieve stoornissen en ADHD. Als GZ-psycholoog treed ik zelfstandig op als diagnosticus en behandelaar van psychische stoornissen en problematiek.

Naast inhoudelijke opleidingen heb ik ook leertherapie gevolgd om mijzelf beter te leren kennen aangezien ikzelf hét instrument ben waarmee ik werk als therapeut. Ik heb Identiteitsgerichte psychotraumatherapie en Aandachtsgerichte cognitieve therapie gevolgd.